onsdag 18 juni 2014

Tofu-gryta

Jag har verkligen dille på tofu just nu, så jag letade runt efter ett recept på en gryta men som jag freestylade lite med och lyckades få till det :D

Det blir cirkus 4 portioner
2 tredjedelar av kung markatta marinerad tofu
Oatly havredryck 250 cl
2 msk sambal olek
1 msk ketchup
1/2 msk dijonsenap 
Paprika (bestäm själv hur mkt)
Champinjoner (bestäm själv hur mkt)
1 Rödlök
1 tomat
2-3 msk kikärtsmjöl (beroende på hur "fast" du vill ha grytan)
Olivolja
Paprikapulver, salt, peppar

Fräs rödlök och svamp med olivolja, tillsätt paprika, tomat, tofu tills det blir en fin yta. Tillsätt havremjölk, sambal olek, ketchup och dijonsenap, rör ihop, lägg till  kikärtsmjölet och kryddor, rör om, låt puttra på svag värme och voilà!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar